Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasräcke

Vi erbjuder RB Rail i ganska få varianter. Det är ett medvetet val och en del i vår strävan att förenkla och hålla ned priset. Men vi har inte varit snåla i vårt val. De komponenter som ingår i RB Rail är noggrant utvalda för att hålla måttet när det gäller säkerhet kvalitet och utseende.Rostfritt stål och träBasmaterialet i RB Rail är rostfritt stål i så kallad 316-kvalitet. Det är den enda stålkvalitet som vi tycker håller måttet och som klarar det svenska klimatet. Stål används överallt i stolparna och i alla beslag Du kan även välja att ha det som överliggare.

Mattborstat rostfritt stål

Du kan välja mellan blankpolerat och mattborstat. Vilket du väljer är förstås en smaksak,men har du ditt hus precis i havsbandet på västkusten kan vi egentligen inte rekommendera något annat än blankpolerat stål,för att du inte ska behöva lägga alltför mycket tid på rengöring.

Överliggare i trä

Överliggaren, alltså själva räcket, kan du få i samma stål som stolparna, men den går också att få i trä.

”Frostat” eller klart glas

Ett altanräcke med paneler i klarglas syns knappt. Det smälter in i omgivningen och är så nära ett osynligt räcke du kan komma utan att tumma på säkerheten. Men det som ger sikt ut ger förstås också fri sikt in.

För att hindra insyn kan du istället välja ett ”frostat” laminerat glas med vit folie,eller Opallamell som vi säger på fackspråk. Oavsett vad vi kallar det blir resultatet ett glasräcke som är lite mindre avslöjande.

Topp- eller sidomonterade stolpar

Ett altanräcke måste sitta fast på något sätt. Med RB Rail har du två varianter att välja mellan.

Sidomonterade stolpar monteras med skruvar från sidan,i altanens bärlinor eller reglar. Detta är det vanligaste sättet att montera ett räcke. Det kräver i allmänhet inga speciella anpassningar förutom möjligen uttag för stolparna i altanens kanter.

Sidomonterad stolpe

Toppmonterade stolpar monteras stående på altanens yta. Det är ett bra alternativ om du inte har reglar eller bärlinor precis i ytterkanten av altanen men det kräver förstås att underlaget är stabilt nog och ger tillräckligt fäste för skruvarna. Vid toppmontering av stolpar döljs skruvfästena av ett speciellt beslag som träs över stolpen.

Se även http://vertigoglas.se